ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΠΕΔΟΣ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΠΕΔΟΣ

ΣΠΕΔΟΣ 2020

Κάθε χρόνο το Μουσείο προσφέρει ένα πλούσιο κύκλο πολιτιστικών προγραμμάτων με σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια για ενήλικες και οικογένειες.

Η ονομασία ΣΠΕΔΟΣ προέρχεται από έναν αρχαίο κυκλαδικό οικισμό της εποχής της Χαλκοκρατίας (3200 – 1200 π.Χ.). Το όνομα υιοθετήθηκε για την περιγραφή των ετησίων πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί στους χώρους του το ΜΚΗΛ.

Ο κύκλος σεμιναρίων του Μουσείου καλεί καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες να μας μυήσουν στην τέχνη τους. Ο συγκεκριμένος κύκλος διαθέτει μια πλούσια επιλογή θεμάτων, τεχνών και τεχνικών και προσφέρει στους συμμετέχοντες ερεθίσματα, προτρέποντάς τους να πειραματιστούν και να αντλήσουν νέα έμπνευση. Οι θεματικές που προσφέρονται ποικίλουν και περιλαμβάνουν την χρήση πολλών διαφορετικών υλικών και εφαρμογών, όπως για παράδειγμα την κατασκευή κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά ή από χαρτοπολτό, κοσμημάτων με οργανικά υλικά, αλλά και γνωριμία με την ιαπωνική εικαστική τέχνη Origami.

Οι διαλέξεις που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στο Μουσείο έχουν γίνει πλέον θεσμός. Το Μουσείο δίνει το βήμα σε Έλληνες και ξένους εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Η θεματολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από την ιστορία του κοσμήματος και την τέχνη, τη μουσειολογία και την ιστορία, μέχρι την ψυχολογία και την αστρονομία.

Με την σύσταση των δυο Ζωντανών Εργαστηρίων Μεταλλοτεχνίας  & Διακοσμητικών  & Εικαστικών Τεχνών Ζ.Ε.Μ & Ζ.Ε.Δ.Ε.Τ., τον Μάιο 2017, το Μουσείο προσφέρει, πλέον, εργαστηριακά μαθήματα που αφορούν σε τεχνικές κοσμηματοποιίας και διεξάγονται στα Ζωντανά Εργαστήρια.

Learn +

ΣΠΕΔΟΣ 2020

Ξεναγήσεις Ομάδων

Το ΜΚΗΛ προσφέρει στους επισκέπτες του μία βόλτα στα ομορφότερα κοσμήματα του κόσμου, με καθημερινές ξεναγήσεις στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους. Οι ξεναγήσεις, που υλοποιούνται από τους επιμελητές του μουσείου, περιλαμβάνουν προβολή βίντεο για τις συλλογές και ειδικές παρουσιάσεις τεχνικών επεξεργασίας κοσμημάτων στα δυο ζωντανά εργαστήρια ΖΕΜ και ΖΕΔΕΤ. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε ομάδες άνω των 10 ατόμων με προ κράτηση. Για κράτηση και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με e-mail στα γραφεία διοίκησης μαζί μας.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σχολικών Ομάδων

Εκπαιδευτικά προγράμματα στις μόνιμες συλλογές και ξεναγήσεις για μαθητές σχολικών ομάδων από το νηπιαγωγείο έως και την Γ’ τάξη του Λυκείου, υλοποιούνται από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΜΚΗΛ. Αξιοποιώντας κατάλληλα τα πλούσια οπτικά ερεθίσματα που προσφέρουν τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών, τα προγράμματα στοχεύουν σε μία βιωματική και δημιουργική προσέγγιση της ιστορίας και της τέχνης. Οι εκπαιδευτικές δράσεις δομούνται με βάση τις πλέον σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές κατευθύνσεις και βασίζονται στην αυτενέργεια, την εποικοδομητική παρατήρηση και τη φαντασία. Κρατήσεις για σχολικές ομάδες γίνονται καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 9.00 – 15.00
Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και φέτος, συμμετέχει στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις.
Απαιτείται κράτηση θέσεων.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ DEBRA RAPOPORT-“FROM THE STREETS OF NEW YORK”
Η Διευθύντρια του ΜΚΗΛ θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση DEBRA RAPOPORT-“From the Streets of New York.”
Σάββατο 7 Μαρτίου, 11.00
Απαιτείται κράτηση θέσεων
Εισιτήριο: 10 €

Θα ανακοινωθούν σύντομα

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουμε μαζί μοναδικά στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για ηλικίες 5-8 ετών

Ημερομηνία: 7/12, 12.00-14.00

Κόστος Συμμετοχής: €10

Κύκλος εργαστηριακών μαθημάτων που αφορούν σε τεχνικές κοσμηματοποιίας συνδέοντας την παράδοση με το σύγχρονο εικαστικό κόσμημα.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΜΑΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ (FILIGREE TECHNIQUE)

Η Συρματερή Τεχνική βρίσκει τις ρίζες στην αρχαιότητα και είναι μια από τις πλέον απαιτητικές τεχνικές της κοσμηματοποιίας. Στο σεμινάριο θα μάθουμε την ιστορία της τεχνικής, την σχεδίαση αλλά και τις δυνατότητες εφαρμογής της, δημιουργώντας τα δικά μας κοσμήματα.

Εισηγητής: Γιάννης Τσαλαπάτης

Ημερομηνίες: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, 10.00 – 14.00

Επανάληψη: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 10.00 – 14.00

Επανάληψη: Σάββατο 30 Μαΐου, 10.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 40 €   (+υλικά)

 

ΥΦΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Η φυσική σύνθεση του μετάλλου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του προσδίδονται, είναι που καθιστούν ένα κόσμημα μοναδικό! Με την χρήση εργαλείων σφυρηλάτησης, ανάγλυφων υφασμάτων, αλλά και την βοήθεια του κυλίνδρου και άλλων εργαλείων και μηχανημάτων, θα γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες τεχνικές απόδοσης υφής στο μέταλλο.

Εισηγήτρια: Αθηνά Γεωργιάδου

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, 17.00 – 20.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ (REPOUSSE TECHNIQUE)

Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες τεχνικές κοσμηματοποιίας που χρησιμοποιήθηκε από πληθώρα πολιτισμών. Με την χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής, δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε, με απλά μέσα, εκπληκτικά τρισδιάστατα αποτελέσματα, αλλά με εξαιρετική αισθητική αρτιότητα. Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε την ιστορία της τεχνικής, την μεθοδολογία, τα εργαλεία και τους τρόπους εφαρμογής της.

Εισηγητής: Γιάννης Τσαλαπάτης

Ημερομηνίες: Σάββατο  25 Ιανουαρίου, 10.00 – 14.00

Επανάληψη: Σάββατο 22 Φεβρουάριου, 10.00 – 14.00

Επανάληψη: Πέμπτη 28 Μαΐου, 10.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 40 € (+υλικά)

 

ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑ

Αν η χαρά ήταν υλικό, τι υλικό θα ήταν; Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά καθημερινής χρήσης, δημιουργούμε κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματά μας.

Εισηγήτρια: Νέλλα Βλάχου

Ημερομηνία: Σάββατο  25 Ιανουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΗΛΟ

Με την χρήση μετάλλου και πηλού, θα γνωρίσουμε την συλλογιστική πορεία συνδυασμού υλικών με στόχο την δημιουργία ενός αντικειμένου και ακολουθώντας όλα τα βασικά στάδια τηε δημιουργίας, από τον σχεδιασμό, μέχρι την ολοκλήρωση και την χρήση.

Εισηγήτρια: Αθηνά Γεωργιάδου

Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 17.00 – 20.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

«Ανακύκλωσε το»! Το ΖΕΜ δίνει παλμό καθημερινά στην δημιουργία και την κατασκευή. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μέσα από τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του ΜΚΗΛ, πειραματίζονται και δημιουργούν. Τι συμβαίνει, όμως, με τα υπολείμματα του μετάλλου;

Εισηγήτρια: Αθηνά Γεωργιάδου

Ημερομηνία:  Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 €  (+υλικά)

 

ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

Το ξύλο ανέκαθεν αποτελούσε ένα υλικό-γέφυρα που συνέδεε τον άνθρωπο με την φύση. Το σεμινάριο αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ξυλογλυπτικής και μια πρώτη γνωριμία με τα εξειδικευμένα εργαλεία επεξεργασίας ξύλου.

Εισηγήτρια: Νέλλα Βλάχου

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΗΛΟ

Ο πηλός, ως υλικό, προσφέρει  ποικιλία δυνατοτήτων  για την χρήση του, ενώ οι ιδιότητές του, αλλά και ο τρόπος που αντιδρά σε συνδυασμό με άλλα υλικά τον καθιστούν ένα από τα πλέον αγαπημένα για την κατασκευή κοσμημάτων αι διακοσμητικών αντικειμένων.

Εισηγήτρια: Νέλλα Βλάχου

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

RECYCLING & SUSTAINABILITY WITH DEBRA RAPOPORT

Η καλλιτέχνης Debra Rapoport θα βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες μέρες στα πλαίσια της περιοδικής της έκθεσης στο ΜΚΗΛ. Θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε ένα σεμινάριο που θα μας μυήσει στη διαδικασία της δημιουργίας με την χρήση υλικών και αντικειμένων, των οποίων η χρήση και ο σκοπός επαναπροσδιορίζεται. Η διαδικασία, αυτή, δίνει σε κάθε αντικείμενο που θεωρείται άχρηστο, μια «δεύτερη ευκαιρία», αναθεωρώντας την χρησιμότητά του και φανερώνοντας την έννοια του  “second-hand” αντικειμένου.

Εισηγήτρια: Debra Rapoport

Ημερομηνία: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος συμμετοχής: 45 €

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Πολύ συχνά συνδέουμε ένα κόσμημα με μια σημαντική στιγμή της ζωής μας και συνήθως, τα κοσμήματα αυτά γίνονται σύντροφοι ζωής. Ελάτε να ανανεώσουμε την σχέση αυτή, αναδιαμορφώνοντας τα παλιά μας κοσμήματα με την χρήση βασικών τεχνικών κοσμηματοποιίας.

Εισηγήτρια: Αθηνά Γεωργιάδου

Ημερομηνία: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 17.00 – 20.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 €  (+υλικά)

 

ΥΦΑΙΝΩ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ

Η τέχνη της υφαντικής αποτελεί πυλώνα της ελληνικής παράδοσης. Σήμερα, η τέχνη εξελίσσεται και καθίσταται μια από τις πλέον διαχρονικές, προσφέροντας πληθώρα νέων εφαρμογών στο εικαστικό κόσμημα. Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τον αργαλειό και τον τρόπο χρήσης του, δημιουργώντας τα δικά μας κοσμήματα.

Εισηγήτρια: Νέλλα Βλάχου

Ημερομηνία: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 €  (+υλικά)

 

ΔΕΣΙΜΟ ΠΕΤΡΑΣ

Κάθε πέτρα κρύβει μέσα της μοναδικές ιδιότητες και προσδίδει στο κόσμημά μας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθουμε να δημιουργούμε καστόνια για πετρες, ακανόνιστου και καθορισμένου σχήματος, άλλα και για διάφορα άλλα υλικά και στοιχεία που δύναται να ενταχθούν στο κόσμημά μας με τις τεχνικές του δεσίματος.

Εισηγήτρια: Αθηνά Γεωργιάδου

Ημερομηνία: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 17.00 – 20.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ORIGAMI

Το εργαστήριο αποτελεί μια εισαγωγή στον κόσμο της παραδοσιακής ιαπωνικής τέχνης Origami. Κάθε σχέδιο μας δίνει διαφορετικές επιλογές για να στολίσουμε το χώρο μας: γερανοί, πεταλούδες, χάρτινα κουτάκια και λουλούδια μετατρέπονται με απλές τσακίσεις και πολύ φαντασία σε στεφάνια, βάσεις για ρεσώ ακόμα και συνθέσεις για το κέντρο του τραπεζιού.

Εισηγήτρια: Μυρτώ Δημητρίου

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Μαρτίου, 11.00 – 14.00

Κόστος συμμετοχής: 30 €

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΜΑΛΤΟΥ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑ

Η χρήση του σμάλτου βρίσκει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Το σμάλτο, ή αλλιώς υάλωμα, προσδίδει στο κόσμημα χρώμα, λαμπρότητα, άλλα και ένα «παιχνιδιάρικο» ύψος. Οι τεχνικές εφαρμογές του ποικίλουν, καθιστώντας το σμάλτο ως ένα απαιτητικό και δύσκολο υλικό. Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση υλικών σμάλτου και η προπαρασκευή μετάλλου για επισμάλτωση.  Στο δεύτερο μέρος θα μάθουμε την τεχνική της επισμάλτωσης, όπου  θα σμαλτώσουμε την επιφάνεια  έτοιμων αντικειμένων και θα δημιουργήσουμε σχέδια και χρωματισμούς σε μεγάλη ποικιλία.

Εισηγήτριες: Αλεξάνδρα Κρίκου, Έφη Ρούσσου

Ημερομηνία: Τετάρτη  11 Μαρτίου, 16.00 – 20.00 & Τετάρτη 18 Μαρτίου, 16.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής: 60 €

 

ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Η υφαντική είναι μια από τις πιο παλιές τέχνες. Πλέκοντας κλαδιά ή καλάμια δημιουργήθηκαν στέγες, καλάθια, γέφυρες. Αργότερα υφάνθηκαν τα πρώτα υφάσματα από φυτικές ίνες. Γνωρίζοντας τα μυστικά της υφαντικής τέχνης, της τέχνης της κίνησης, της φαντασίας, της μνήμης και της ικανότητας, γνωρίζουμε την ουσία της δημιουργίας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η κατασκευή μικρών υφαντών, με την παράλληλη διερεύνηση της τεχνικής της ύφανσης και της δυνατότητας συνδυασμού ετερόκλητων φαινομενικά υλικών.

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Καζιάλε

Ημερομηνία: Τετάρτη 11 Μαρτίου, 16.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής: 40 € (+ υλικά)

 

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ PAPIER-MACHER

Χρησιμοποιώντας το χαρτί σαν βασικό υλικό, θα μάθουμε να δημιουργούμε με την τεχνική του Papier-Mâchér, ενώ θα πειραματιστούμε με τις βασικές εφαρμογές και δυνατότητές του , έχοντας σαν σημείο αναφοράς το κόσμημα.

Εισηγήτρια: Νέλλα Βλάχου

Ημερομηνία: Σάββατο 14 Μαρτίου, 11.00 – 14.00

Κόστος Συμμετοχής: 30 € (+υλικά)

 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ

Ο παραμυθένιος κόσμος του βυθού με τα γοητευτικά σχήματα και χρώματά του, μας εμπνέει και προκαλεί τις γλυπτικές μας ικανότητες, ώστε να πλάσουμε καλαίσθητες φόρμες από χαρτοπολτό που φτιάχνουμε  μόνοι μας με σπιτική συνταγή! Άχρηστα χαρτιά ανακυκλώνονται με τον πιο όμορφο τρόπο, ενώ μελάνια κι ένθετα υλικά προσδίδουν κομψότητα και μυστήριο στα μοναδικά κοσμήματα που θα δημιουργήσουμε.

Εισηγήτρια: Μαρία Κουτμάνη

Ημερομηνίες: Σάββατο 14 Μαρτίου και Σάββατο 21 Μαρτίου, 11.00 – 14.00

Κόστος συμμετοχής: 50 € (+ υλικά)

 

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μειώσουμε το βαρύ οικολογικό μας αποτύπωμα, δημιουργώντας διάφανα κοσμήματα μέσα από τη δημιουργική επανάχρηση (up cycling) πλαστικού μιας χρήσης. Υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια μετατρέπονται σε όμορφα, ξεχωριστά, μοναδικά αντικείμενα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μείωση του πλαστικού που μας πνίγει. Μέσα από την αφύπνιση, την υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών και τη φαντασία  μας μετατρέπουμε το ευτελές σε πολύτιμο και εναρμονιζόμαστε με την επιβίωση του πλανήτη, που πρέπει πια να αποτελεί προτεραιότητά μας.

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Καζιάλε

Ημερομηνία: Τετάρτη 18 Μαρτίου, 17.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής: 30 € (+ υλικά)

 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

Με έμπνευση από τη μητέρα φύση και πνεύμα αισιοδοξίας, δημιουργούμε μικρά κομψοτεχνήματα που κυριολεκτικά ανθίζουν πάνω μας! Χειροποίητο χαρτί, διάφανα μελάνια, αγάπη για τη ζωή κι ευαισθησία, είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε και να χρωματίσουμε, ανάλογα με το γούστο μας, ντελικάτα και ανάλαφρα κοσμήματα που εκφράζουν την πιο θηλυκή πλευρά του εαυτού μας.

Εισηγήτρια: Μαρία Κουτμάνη

Ημερομηνία: Σάββατο 4 Απριλίου, 11.00 – 14.00

Κόστος συμμετοχής: 25€ (+ υλικά)

 

ΓΙΝΕΤΕ ΓΚΑΟΥΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Η  τέχνη του ψηφιδωτού δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να διακοσμήσουν τον περιβάλλοντα χώρο τους. Μελετώντας την ιστορία της τέχνης του Ψηφιδωτού, συναντάμε το έργο του Άντονι Γκαουντί, ο οποίος δημιούργησε την δική του «αρχιτεκτονική γλώσσα» παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή τεχνική των trencadis,των ιδιαίτερων ψηφιδωτών που καλύπτουν τις οργανικές φόρμες των κτηρίων του. Σκοπός του ήταν η προώθηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Ακλουθώντας το έργο του Γκαουντί, στο εργαστήριο θα δημιουργήσουμε οικολογικά ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας σπασμένα κεραμίδια, κελύφη, πέτρες, γυαλί, κουμπιά κ.α δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή.

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Καζιάλε

Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Απριλίου, 16.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής: 40 € (+ υλικά)