ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ LEARN +

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Φοιτητές και τελειόφοιτοι σχολών που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στον τομέα της τέχνης, της μουσειολογίας ή την κατασκευή κοσμήματος, έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στο Επιστημονικό και Διοικητικό Τμήμα του ΜΚΗΛ και τα Ζωντανά Εργαστήρια και να αποκομίσουν την εμπειρία απασχόλησης σε Μουσείο. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης πραγματοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

– Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στο Επιστημονικό και Διοικητικό Τμήμα

Τα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης και Εθελοντισμού ξεκίνησαν με την λειτουργία του Μουσείου το 1995. Ο στόχος της εμπειρίας των συμμετεχόντων διαφέρει σε κάθε επιστημονικό τμήμα του ΜΚΗΛ. Στο ξεκίνημά τους, οι δραστηριότητες αυτές, αποτέλεσαν πραγματική καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ανάλογες πρακτικές ήταν πολύ περιορισμένες ή και εντελώς άγνωστες στο ευρύ κοινό. Σήμερα, τα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης του ΜΚΗΛ αποτελούν, πλέον, παγιωμένο θεσμό στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

Σκοπός, στο πρόγραμμα άσκησης για νέους, είναι η εξέλιξη και προβολή της σύγχρονης δημιουργίας και η δυνατότητα εμπειρίας των νέων σε ένα παραδοσιακό επάγγελμα. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα εργαστήρια, επιτρέπει στους νέους δημιουργούς να εργαστούν σε ένα χώρο, πλήρως εξοπλισμένο, με τη δυνατότητα αναζήτησης ερευνητικών πηγών, μέσα από το επιστημονικό τμήμα του Μουσείου. Η βιβλιοθήκη, τα Ηλεκτρονικά Λεξικά και τα Αρχεία του ΜΚΗΛ είναι στη διάθεση των νέων, καθώς και “one to one” ραντεβού με τους επιμελητές του Μουσείου για κατεύθυνση και πληροφορίες προς τις δυνατότητες ανάπτυξης εργασίας στο χώρο.

– Πρακτική Άσκηση για νέους κοσμηματοποιούς

Φοιτητές και τελειόφοιτοι Δημοσίων ΙΕΚ και Σχολών κατασκευής κοσμήματος έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στους χώρους των Ζωντανών Εργαστηρίων Μεταλλοτεχνίας (ΖΕΜ) και Διακοσμητικών και Εικαστικών Τεχνών (ΖΕΔΕΤ).

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για νέους κοσμηματοποιούς λειτουργεί από τον Μάιο του 2017, όταν ξεκίνησε η λειτουργία των δυο ζωντανών εργαστηρίων μεταλλοτεχνίας και διακοσμητικών εικαστικών τεχνών με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα νέα σύγχρονα εργαστήρια του ΜΚΗΛ, προσφέρουν την εμπειρία εργασίας σε ένα πλήρως εξοπλισμένος εργαστήριο κοσμηματοποιίας, καθώς και ένα πεδίο διάδρασης, επιτρέποντας στους δημιουργούς να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σε σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων σε ένα χώρο εικαστικής αναζήτησης.

Οι ώρες και ημέρες της άσκησης ορίζονται από τον ενδιαφερόμενο, τον επιβλέποντα καθηγητή του και τον Υπεύθυνο Επιμελητή του Μουσείου.

Παρακαλούμε όπως στέλνετε την αίτησή σας για πρακτική άσκηση έγκαιρα. Οι διαθεσιμότητα των θέσεων Πρακτικής Άσκησης διαμορφώνεται αναλόγως των αναγκών του Μουσείου ανα περίοδο. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τμήμα Διοίκησης: administration@lalaounis-jewelrymuseum.gr

Εκπαιδευτικό Τμήμα: educational@lalaounis-jewelrymuseum.gr