ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΚΘΕΜΑΤΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Ι. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου αποτελείται από 50 συλλογές που περιλαμβάνουν  κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα, παρουσιάζοντας στον επισκέπτη ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του έργου του Ηλία Λαλαούνη. Στη μόνιμη έκθεση του ΜΚΗΛ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν το έργο του Ηλία Λαλαούνη, μέσα από 4.500 πρωτότυπες δημιουργίες  που κατασκευάστηκαν από το 1957 – 2002. Η έμπνευση του δημιουργού, πηγάζει από μια ποικιλία θεματικών,  που στο Μουσείο έχουν διαχωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες.

ΙΙ. ΝΕΕΣ ΔΩΡΕΕΣ & ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ

Επιπλέον, στην μόνιμη έκθεση παρουσιάζονται ιδιωτικές συλλογές και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, δωρεές ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Σκοπός των μόνιμων συλλογών, η παρουσίαση και η σημασία του κοσμήματος από τις απαρχές του, μέχρι το σύγχρονο και εικαστικό κόσμημα, από την σύλληψη της ιδέας της έμπνευσης, τον σχεδιασμό μέχρι την χρήση του.

*Το ΜΚΗΛ δέχεται δωρεές κοσμημάτων και αντικειμένων διακοσμητικών τεχνών, τα οποία χρονολογούνται από το 1900 κι έπειτα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο administration@lalaounis-jewelrymuseum.gr