Κοσμήματα & Διακοσμητικές Τέχνες ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Κοσμήματα & Διακοσμητικές Τέχνες

Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες κοσμήματος και διακοσμητικών τεχνών διαθέτουν τις δημιουργίες τους προς πώληση στο Πωλητήριο του Μουσείου.

Μάθετε περισσότερα για κάποιους από τους καλλιτέχνες:

Μαρία Αποστολοπούλου

Η Μαρία Αποστολοπούλου μας προτείνει ιδιαίτερες φόρμες μέσα από τα μοναδικά της κοσμήματα. Είναι μια από τους ελάχιστους καλλιτέχνες παγκοσμίως που συνεχίζουν την πρακτική της τέχνης της σφραγυδογλυφίας, εξελίσσοντας την αρχαία τέχνη με καινοτόμες ιδέες.

Κατερίνα Ροτ

Η κεραμίστρια Κατερίνα Ροτ δημιουργεί και προτείνει χειροποίητα κεραμικά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής.

Άννα Μαρία Μαζαράκη

Ως μια από τις πλέον ενεργές και παραγωγικές εταιρείες κοσμήματος στην Ελλάδα, η Άννα Μαρία Μαζαράκη συνεχίζει την ελληνική παράδοση, στηρίζοντας την αργυροχρυσοχοΐα του τόπου μας. Οι συλλογές της αντλούν από θεματικές και σύμβολα που απαντώνται στην παραδοσιακή κοσμηματοποιία όπως τα φλουριά, το ματάκι, ο σταυρός κ.α. Η  Άννα Μαρία Μαζαράκη μας προτείνει κοσμήματα για γυναίκες και άνδρες, που θα μας συντροφεύουν στις προσωπικές μας στιγμές δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις!

Δέσποινα Καραχάλιου

Οι παραδοσιακές τεχνικές πλεξίματος καθίστανται η έμπνευση για μοντέρνα σκουλαρίκια, βραχιόλια και chokers που είναι προσιτά και εύκολα στην καθημερινή χρήση. Αναζητείστε τα αγαπημένα σας χρώματα και απολαύστε την επιλογή σας.

Τάσος Χαϊδεμενάκης

Από την Χαβάη ως στην πατρίδα του την Κρήτη, ο Τάσος Χαϊδεμενάκης  μεταμορφώνει τα χρώματα της θάλασσας, σε κοσμήματα,  χρησιμοποιώντας το “Larimar”, ένα ορυκτό με τυρκουάζ χρώμα που εξορύσσεται μόνο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Για 30 χρόνια ο καλλιτέχνης δημιουργεί συνεχώς νέα σχέδια, ενώ η εμπειρία του είναι εμφανής στα χαρακτηριδτικά κοσμήματά του, που συχνά εμπνέεται από σχέδια της Art Nouveau.

Δώρα Χαραλαμπάκη

«Μαθαίνω να αγαπώ τον ήχο των ποδιών μου όταν φεύγουν μακριά από τα πράγματα που δεν προορίζονταν για μένα, πάντα φορώντας το κεραμικό κόσμημά μου …» Αυτό τα λέει όλα. Η πορσελάνη και ο πηλός είναι το κύρια υλικά της, υλικά που της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει πραγματικότητα, όσα φιλοδοξεί.

Χαρά Καραμιχάλη

Το πλεκτό συρμάτινο κόσμημα με την χρήση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, αποτελεί το πάθος της από τότε που διδάχθηκε την τεχνική στο Central Saint Martin’s, στο Λονδίνο. Όντας από τις πρώτες ελληνίδες δημιουργούς που εφάρμοσε μια παραδοσιακή τεχνική στο σύγχρονο κόσμημα, δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα προτείνοντας νέες φόρμες. Σήμερα η Χαρά Καραμιχάλη διατηρεί διεθνή εμπορική παρουσία, ενώ συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Μαίρη – Ζωή Μουστακούδη

Οι καλοκαιρινοί ήχοι ζωντανεύουν μέσα στα κοσμήματα της Μαίρης-Ζωής Μουστακούδη, κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις του καλοκαιριού όλο τον χρόνο!

Daphne Valente

Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα συμβαδίζουν στις δημιουργίες της Δάφνης Βαλέντε. Τα μαντήλια της έχουν επιλεγεί για να αντικατοπτρίζουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια μοναδική τεχνική chic plissé.

Με την παρουσία της στον χώρο της σύγχρονης μόδας, εδώ και 30 περίπου χρόνια, η Δάφνη Βαλέντε κατατάσσεται στους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές. Η συνεχής εξέλιξη του έργου της, καθιερώνει το μοναδικό στυλ και το ύφος της, δημιουργώντας έναν αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που ξεχωρίζει.

Sen Handmade

Σαγήνεψε αμέσως τους επισκέπτες μας, με τις χειροποίητες τσάντες χειρός της. Ανανεώνοντας τη συλλογή της, κάθε εποχή, οι τσάντες της αποτελούν μια απο τιε καλύτερες αγορές. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα αποτελούν έμφυτο  ταλέντο της σχεδιάστριας.

Η Σίσσυ Αλιβιζάτου είναι μαζί μας τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τις τεχνικές πλεξίματος,  αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερό της χρόνο. Σήμερα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επωνυμία, με τις χειροποίητες τσάντες της να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας ένδυσης, για όλες τις εποχές.

Λήδα Ραΐσση

Η Λήδα είναι 3ης γενιάς τεχνίτρια χειροποίητου γυαλιού και συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση. Δημιουργεί διακοσμητικά αντικείμενα, γλυπτά και κοσμήματα φτιαγμένα από γαλί. Οι γυάλινες χάντρες της είναι όλες κατασκευασμένες από γυάλινες ράβδους από το νησί Μουράνο της Βενετίας και κάθεμία τους είναι μοναδική!