Ηλίας Λαλαούνης: Αναδρομή στην καινοτομία

Νέα Περιοδική Έκθεση στο ΜΚΗΛ!

Το Μουσείο Κοσμήματος ΗΛία ΛΑλαούνη γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργία του παρουσιάζοντας την νέα περιοδική έκθεση

“Ηλίας Λαλαούνης: Αναδρομή στην καινοτομία”

1η Μαρτίου – 31 Οκτωβρίου 2024

 

Εισαγωγικό Σημείωμα Έκθεσης

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη διοργανώνει την επετειακή περιοδική έκθεση «Ηλίας Λαλαούνης: αναδρομή στην καινοτομία». Η έκθεση φέρνει στο φως, για πρώτη φορά, υλικό από το Αρχείο του ΜΚΗΛ και το προσωπικό αρχείο του Ηλία Λαλαούνη αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική ευφυΐα του ιδρυτή, που μέσα από τις καινοτομίες και την πρωτοπορία του, δημιούργησε μια νέα σχολή χρυσοχόων, επηρεάζοντας την παγκόσμια αργυροχρυσοχοΐα.

Η έκθεση παρουσιάζει ιστορικά άρθρα και αφιερώματα, προσωπικές σημειώσεις, σχέδια και επιστολές του καλλιτέχνη, εργαλεία, πρωτότυπα μοντέλα αντικειμένων και επιλεγμένα μοναδικά κοσμήματα, που φανερώνουν τις άγνωστες πτυχές της 70ετούς καλλιτεχνικής πορείας ενός από τους σημαντικότερους σχεδιαστές κοσμήματος του 20ού αιώνα.

Εστιάζοντας στις καινοτομίες και την εφευρετικότητα του Ηλία Λαλαούνη, μέσα από  ημερομηνίες – σταθμούς, η έκθεση αποτελεί μια αναδρομική επισκόπηση του έργου και της συμβολής του δημιουργού, τόσο στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, όσο και την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας.